INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Варненски заведения готвят протест срещу затварянето

От Комитета на българските готвачи призовават работещите във варненските заведения да излязат на протест, за да настояват за мерки, които да им помогнат да преживеят във времето, в което остават без работа, съобщи Ирена Борисова, представител на комитета за Варна. 

Работещите в бранша настояват да им бъде осигурена една минимална заплата на член от домакинство до края на извънредното положение за всеки засегнат служител, независимо дали е в неплатена годишен отпуск.

Искат още банкови гаранции за отложено плащане на финансовите институции, бързи кредити и битови сметки, бързи ипотечни и потребителски кредити.

Забрана на наемодатели за принудително прекратяване на договор и неморално отношение по време на извънредното положение.

Задължаване на всеки един работодател да изплати изцяло дължимата заплата на работника си. В противен случай да я заплати в двоен размер плюс солидна глоба за да се предотвратят злоупотреби с работниците.

Сбирката на служителите, желаещи да подкрепят исканията, е насрочена за петък, 27 ноември, от 19 часа пред Община Варна.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.11.2020 г. 18:25 ч.

Източник: Varna24

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x