INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В Тексас заговориха за напускане на САЩ

Депутатите от Камарата на представителите на Тексас започнаха да говорят за стартирането на процедурата за напускане на САЩ, дори я нарекоха Texit.

Историята на появата на инициативи за отделяне на един щат от състава на САЩ не е нова. Само Калифорния през последните години е преминала поне шест инициативи за отделяне от Съединените щати.

Сега дойде времето да се заговори за независимост в Тексас. Ясно е, че излизането на който и да е щат от състава на САЩ е крайно невероятно. Но как започна този разговор?

Представителят на Тексас Кайл Бидерман заяви, че „оглавява усилията за спасяване на Тексас от марксистките демократи, откраднали властта във Вашингтон на изборите през 2020 г.“

Според него не става дума за незабавна раздяла с немирни средства. Той направи аналогия с Brexit, когато първо имаше референдум, а след това преговори за условията за излизане.

Според Бидерман инициативата, внесена сега в законодателния орган на щата, предвижда провеждането на референдум за отделяне. И ако жителите на щата кажат „да“, тогава ще започне процесът на отделяне, който може да отнеме няколко години.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.01.2021 г. 21:24 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x