INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В Сеул ще тестват домашните любимци за COVID-19

Правителството на Сеул ще започне да тества котки и кучета за COVID-19, съобщи днес националната информационна агенция Йонхап.

Програмата за тестване на четириногите любимци е одобрена от властите след потвърдена зараза на домашна котка. Това се е случило в град Джинджу в южната част на страната. Само животни с изразени симптоми като треска, кихане, задух, ще могат да участват в тестването. Мобилен екип, ръководен от ветеринарен лекар, ще взема биоматериала. Ако резултатът е положителен, домашният любимец ще трябва да бъде изолиран по местоживеене за две седмици.

Няма специални места за изолация, тъй като не са потвърдени случаи на предаване на болестта на хора от домашни любимци, заяви говорител на правителството на Сеул на брифинг. Ако обаче самите собственици на животното са болни и не могат да се грижат за него, домашният любимец се транспортира в специално помещение.

Засега е известно, че животните могат да бъдат заразени от хората. Обратното предаване не е регистрирано.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.02.2021 г. 19:08 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x