INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В с. Гроздьово, община Долни Чифлик обявиха Ретро седмица

Жителите на село Гроздьово намериха начин да избегнат истерията около коронавируса и да се забавляват заедно, при спазване на хигиенните мерки.

Тази седмица, в социалната мрежа на селото, е обявена за „Ретро седмица“. Всеки, който има стари снимки е подканен да ги качи във фейсбук група на селото. Първите качени снимки пресъздадоха стари и мили спомени у местните жители.

/ Спирка в центъра на селото – 1979 година/

Световната здравна организация неотдавна обяви коронавируса за пандемия. Масовите мероприятия в страната са забранени от 13 – ти март, с цел предпазване живота и здравето на гражданите. Социалното общуване между жителите на едно село, в днешните технологични времена, обаче не е невъзможно и то може да бъде забавно. Това доказаха със своята Ретро седмица в с. Гроздьово.

Снимките, извадени от нечий скрин, са прекрасен повод отдавна забравени спомени да изплуват отново, да се разказват истории, а защо не и легенди, които да останат в паметта на селото.

За да дадем и нашия принос към Ретро седмицата на село Гроздьово, публикуваме снимки от селото, находящи се в оригинал във фондовете Държавния архив.

/1974г. – Читалището и новата търговска сграда в село Гроздьово/

В статията на ПРОВАТОН „Красивата гора или така известната ни ШЕРБА“ също сме публикували снимка от 1960г. на деца от с. Гроздьово, които се завръщат от Шерба.

/Държавен архив 1960г. – децата от с. Гроздьово са помогнали в разчистването на станцията/.


Публикувано на 01.04.2020 г. 11:51 ч.

Източник: Проватон

Още по темата: