INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В рамките на година Китай глобява социалната мрежа Weibo над 40 пъти

Снимка: iStock

Китай е наложил поредната тежка глоба на социалната мрежа Weibo, предават световните медии. Причината: поредица от нарушения и допълнително затягане на онлайн контрола. В рамките само на една година Пекин наказва китайския Twitter над 40 пъти. Последната глоба е в размер на $471 000, а общата сума на платените наказания надхвърля $2,2 милиона.

Администрацията на киберпространството на Китай обяви, че подобната на Twitter Weibo е получила нареждане да плати новата глоба заради разпространение на „незаконна информация“ в сериозно нарушение на разпоредбите, включително на Закона за киберсигурността в страната и закона за защита на непълнолетните.

От Weibo обявипа, че приемат глобата и ще започне да прилага нужните коригиращи мерки, включително да премахне леката порнография и подвеждащото маркетингово съдържание. Платформата има над половин милиард активни потребители.

Най-новата глоба идва само две седмици, след като регулаторът глоби Douban.com – популярна онлайн платформа за обсъждане на филми, развлечения и култура. В изявление от 2 декември агенцията посочи, че Douban също е позволила наличието на съдържание, което нарушава регулациите на киберсигурността в страната, заради което е наложена глоба от $1,4 милиона.

Китайските власти затягат все повече контрола върху интернет съдържанието в страната, новините и друга информация през последната една година. И правят нормалното функциониране на бизнеса все по-трудно, коментират експерти.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 15.12.2021 г. 09:56 ч.

Източник: Money.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x