INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В националните паркове – разговор с маски

От дирекциите на Националните паркове определиха правилата за посещение при спазване на противоепидемични мерки.

Мерките са за посещение в националните паркове „Рила“, „Пирин“ и „Централен Балкан“

Според новите правила посетителите в парковете трябва да спазват социална дистанция от минимум 2,5 метра. Не се разрешава струпването на компании и групи от туристи на едно място.

При разговори с други хора е необходимо да се поставят маски или шалове. За достъп до парковете трябва да се използват само определените входно-изходни пунктове и да се следват маркираните туристически маршрути.

Забранява се използването на лифтове, посещения на хижи, заслони и други туристически обекти. Не може да се използват за пребиваване кътовете за отдих като беседки, навеси, маси, пейки, огнища, чешми и погледни места.

На всички входно-изходни пунктове на защитените територии и в посетителските центрове са поставени на видни места указания, те са публикувани и на интернет страниците на дирекциите на парковете. От охраната на парковете ще следят дали се спазват мерките.

Копирано от standartnews.com


Публикувано на 04.05.2020 г. 20:47 ч.

Източник: standardnews

Още по темата: