INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Край Москва заработи болница за COVID-19, построена за месец

В селището Вороновское край Москва заработи инфекциозна болница, построена за месец. Тя бе открита в петък, а за последните 24 часа прие 20 пациенти с коронавирус.

Капацитетът е 800 легла, които може да бъдат увеличени до 900. Работят около 500 служители и продължава набирането на персонал. Предполага се да бъдат наети общо над хиляди души лекари, медицински специалисти и помощен персонал.

Властите твърдят, че болницата няма аналог в света, проектирана и построена по най-модерните изисквания, купени са над 26 000 броя медицинско оборудване, легла, мебели и хиляди бройки защитни средства. Лабораторията в комплекса позволява над 10 000 изследвания в денонощие.

Понеже Москва не е близко, за персонала е построено общежитие за 1300 души с едноместни и двуместни стаи. Наколо е създаден периметър за сигурност, влизащи и излизащи автомобили преминават санитарна обработка.

Разликата от други подобни обекти е, че този не е временна конструкция, а трябва да се ползва десетилетия.

Върху площ от 40 хектара са издигнати около 50 едно- и двуетажни сгради и 14 блока за общежитие. Хеликоптерна площадка може да приеме три хеликоптера едновременно.


Публикувано на 22.04.2020 г. 09:25 ч.

Източник: dnevnik

Още по темата: