INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В Ловеч ще се изучават за професия „охранител“

Първата в страната паралелка по професия „охранител“, специалност: „Физическа охрана на обекти“, в професионално направление „Сигурност“, бе открита в СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч.

В нея са приети 26 ученици, които при завършване на петгодишния курс на обучение ще придобиват трета степен на професионална квалификация. Те ще се обучават и от служители и специалисти от МВР.

Тя се осъществява с подкрепата на областната дирекция на МВР. На тържественото откриване на учебната година в СУ „Тодор Кирков“, което се състоя вчера, присъства и заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

„За нас е важно да работим с младото поколение още в тинейджърска възраст, защото професионалното развитие на един млад човек се оформя още във възрастта 15-18 години. Няма по-подходяща възраст, в която ние можем да формираме основни понятия за системата „Сигурност“ и желание за работа в МВР“, каза заместник-министърът.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.09.2020 г. 17:17 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x