INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В Лондон: Малцина британци излагат на опасност здравето на нацията

Премиерът Борис Джонсън обаче е подложен на натиск от недоволни от локдауна депутати от неговата Консервативна партия, които искат облекчаване на мерките от 8 март.


Във Великобритания министърът на вътрешните работи Прити Пател призова хората „да играят своята роля в борбата срещу коронавируса просто като следват правилата на локдауна“. Междувременно броят на получилите първа доза ваксина надхвърли 2,4 милиона души.

На брифинг на „Даунинг стрийт“ Прити Пател изтъкна, че „малцинство излага на риск здравето на цялата нация“. Тя изрази пълна подкрепа за полицията да следи най-стриктно за съблюдаването на мерките и информира, че вече са наложени 45 000 глоби.

Това стана на фона на регистрирани 1 243 жертви на вируса за последното денонощие. 45 533 е броят на заразените.

В същото време повече от 145 000 души са получили първа доза от ваксина във вторник, а близо 21 000 – втора доза. Броят на ваксинираните до момента е респективно над 2,4 милиона с първа доза и над 412 000 с втора доза.

Здравни експерти обаче предупредиха министрите, че непосилното бреме за националното здравеопазване ще остане поне до март, като изразиха загриженост, че заразяванията могат да достигнат до 250 000 души на денонощие. Освен това те смятат, че въпреки масовото ваксиниране броят на жертвите едва ли ще започне да намалява преди края на февруари.

Премиерът Борис Джонсън обаче е подложен на натиск от недоволни от локдауна депутати от неговата Консервативна партия, които искат облекчаване на мерките от 8 март. Техният аргумент е, че до тази дата ще са минали три седмици от ваксинирането на четирите най-уязвими групи и няма причина локдауна да продължава.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.01.2021 г. 10:42 ч.

Източник: Факти.бг

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x