INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В Гърция обмислят 30 км/ч в градовете

Нов кодекс за движение по пътищата, който се очаква да бъде представен от министерството на транспорта и инфраструктурата след първото заседание на новосъздадения Комитет за пътна безопасност, ще наложи по-ниски скорости на движение в населените райони, в съответствие с останалите държави-членки на Европейския съюз.

Ограничението на скоростта ще бъде намалено на 30 километра в час от сегашните 50 км / час.

Други очаквани промени включват по-малки парични глоби за по-малки нарушения и по-строги наказания за сериозни нарушения, особено тези, които могат да доведат до нараняване или смърт, като шофиране под въздействието на алкохол или преминаване на червен светофар, посочват източници, цитирани от „Катимерини“.

Събирането на глоби също ще бъде улеснено с цифрова база данни, където властите могат да наблюдават шофьорите и техните нарушения, за да установят дали са повторни или за първи път нарушители.

Това също ще позволи въвеждането на точкова система, при която повтарящите се нарушения ще носят все по-големи наказания.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.06.2021 г. 08:53 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x