INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

В Долни Чифлик и Старо Оряхово правят паркове за отдих

Възстановяват и разширяват парк „Армейски“.

Благоустрояване на централен площад в село Старо Оряхово и изграждане и възстановяване на зона за обществен отдих – парк „Армейски“ в Долни Чифлик, е друг проект, който ще бъде реализиран през тази година. парк „Армейски“ ще бъде поставено соларно осветление, ще има обособен паркинг за коли и велостоянки. Ще бъдат изградени пешеходни алеи, зелени площи и спортни атракциони, както и съоръжения за деца. Предвижда се и монтиране на камери за видео наблюдение. Площадът в село Старо Оряхово ще бъде разширен и ще се изградят кътове за отдих. Двата обекта се изпълняват със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на строителните дейности е 327 000 лв. Очаква се те да започнат през месец април и да приключат тази година.

Изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води за Долни Чифлик и за селата Старо Оряхово и Шкорпиловци е един от най-мащабните проекти, по които продължава работата и през 2021 година, каза още Красимира Анастасова. Проектирането е готово и е за сметка на общинския бюджет. Предстои кандидатстване за финансиране по програма ПУДОС. Стойността за изграждане на пречиствателна станция за Долни Чифлик и Старо Оряхово е за близо 8 000 000 лева, а за станцията в Шкорпиловци – 2 000 000 лв.

Основен ремонт предстои и на улица „Еделвайс“ в Долни Чифлик, която е възлова за града. Строителните дейности ще започнат в началото на февруари и са изчислени на 627 000 лв. Тази улица ще се ползва като обходен маршрут, обясни още Анастасова. Планира се и асфалтиране на улици в общината за близо 3 000 000 лв.

И в сградния фонд на образователните институции ще има подобрения. Предстои изграждане на пристройка към основна сграда и изграждане на пристройка и реконструкция на физкултурен салон към Средното училище „Васил Левски“ в Долни Чифлик. Общината ще кандидатства и за финансиране по „Красива България“ за ремонт на детска градина „Пламъче“ в село Пчелник.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.01.2021 г. 08:06 ч.

Източник: Долни чифлик

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x