INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Уволниха директора на РИОСВ-Бургас

11 директори на РИОСВ, Национални паркове и Басейнови дирекции са били назначени без конкурс.
Директорът на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е уволнена. Това съобщи на пресконференция служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

„Заварих 11 директори на РИОСВ, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято длъжност не е проведен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, ако се докажат – да останат да работят, ако не – уволнявам ги веднага“, заяви министър Личев.

„На 9 април, в края на мандата си, министър Димитров подписва заповед, с която отменя императивната забрана за строителство на къмпингите „Градина“ и „Смокиня“. На практика въвежда изключения. Днес отмених заповедта като нищожна. Уволних лицето като негодно – Детелина Николова, директор на РИОСВ-Бургас. Тя е отменила забраната за всякакво
строителство на защитените дюни в местността „Каваците“, допълни той.

Министърът съобщи още, че се обособяват три нови защитени зони по Черноморието. Възстановява се и Националният съвет по биологично разнообразие.

Според Личев Националният план за управление на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат санкции от Европейския съюз.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.06.2021 г. 13:38 ч.

Източник: trud.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x