INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Утре в Бургас ще бъде ден на траур в памет на загиналите полицаи

Утре в Бургас ще е ден на траур в памет на загиналите полицаи, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който посети мястото на трагичната катастрофа.

„Денят в Бургас започна тежко и трагично. Загинаха двама наши полицаи, доблестно изпълнявайки служебния си дълг. В моите очи те са герои и искрено изказвам съболезнованията си към техните близки.“, каза Николов.

На мястото на инцидента са вътрешния министър Иван Демерджиев и главният секретнар на МВР Петър Тодоров.

По информация на „По света и у нас“ регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест – най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

Според познати на загиналите полицаи става въпрос за Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като „съзнателен целенасочен умишлен акт“. По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

Тежката катастрофа в Бургас е станала минути преди 5 часа тази сутрин. Автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.

В „Денят започва“ заместник главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР – Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на „Гранична полиция“. Патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Няма данни за сериозно пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 48 мигранти – мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 25.08.2022 г. 09:47 ч.

Източник: БНТ

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x