INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Успяха ли колчетата да спрат катастрофите в Кресненското дефиле

Вече два месеца в най-смъртоносната отсечка у нас – Кресненското дефиле – катастрофи няма. Там по средата на пътното плато в началото на юли бяха наредени колчета, които ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участък. И пътят, който отне толкова много животи през годините, изведнъж стана спокоен и безавариен.

В дефилето в момента единственото недоволство на шофьорите е срещу ограничението на скоростта. Допустимите 50 км/ч на хората зад волана им се струват твърде малко за пътния участък.

Колчетата в дефилето са добър приятел на шофьора, защото му гарантират, че кола в насрещното едва ли ще изскочи. Въпреки това, оказва се – нарушители понякога има. Колкото и невероятно да звучи, имало шофьори, които слаломирали в дефилето.

Коловете са гумени, не се чупят и не могат да причинят катастрофа.

Шофьорите настояват и за работещи мерки срещу падащите камъни и земни маси в дефилето. Според пътуващите има какво да се желае в обезопасяването на скатовете над пътя.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 31.08.2022 г. 09:13 ч.

Източник: Нова

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x