INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Успехът на партията на Слави Трифонов в западните медии

Второто място на партия „Има такъв народ“ е най-коментираният факт от западните медии, които отразиха парламентарните избори в България.

„Нова популистка партия, водена от телевизионното лице Слави Трифонов, излезе рамо до рамо със социалистическата партия, с резултати 17% и 15%“, коментира Евронюз. Според медията, резултатът от вота ще направи трудно формирането на управляваща коалиция.

Станислав Трифонов, известен просто като „Слави“ за повечето българи – се нареди на второ място според прогнозите на социолозите. Той е познато лице в България, като водещ популярно късно токшоу, а сега ръководи партия срещу статуквото, наречена „Има такъв народ“.

Очакваше се, че тя ще постигне висок резултат, но никой не предвиди колко висок. Трифонов отказа всякакви интервюта и избра фейсбук, за да благодари на привържениците си: „Днес ние сме големите победители. Взехте обратно властта и промяната е неизбежна“, цитира думите му Евронюз.

„Предложените от партията политики остават неясни, а подходът й може да се нарече популистки, но тя е новата политическа сила, с която всички трябва да се съобразяват“, коментира Евронюз.

Ройтерс: „Новата антисистемна партия „Има такиъв народ“ на популярния телевизионен водещ и певец Слави Трифонов се класира на второ място с 18,3% от гласовете, следвана от опозиционните социалисти с 14,9%, показват предварителните данни“.

„Дойче веле“: „С изненадващ резултат партията на протеста „Има такъв народ“ е на второ място с 19%. Тя се от ръководи от телевизионния водещ и изпълнител, отричащ COVID-19, Слави Трифонов“.

Асошиейтед прес: „Има такъв народ“, водена от популярния ТВ водещ Слави Трифонов постигна второ място на изборите с 18.2%. Социалистическата партия остана трета с 14.9%“.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 05.04.2021 г. 16:08 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x