INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Доналд Тръмп: САЩ ще помага на Италия в борбата с COVID-19.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди на представители на американската администрация да окажат помощ на Италия в борбата с коронавируса посредством доставка на медицинско оборудване, хуманитарна помощ и друга подкрепа, предаде БТА.

Американският военен персонал също ще е на разположение за осигуряване на телемедицински услуги, помагане в изграждането на полеви болници и транспортиране на доставки.

„Италианската република, един от нашите най-близки и най-стари съюзници, е опустошена от пандемията, отнела вече над 18 000 живота там, довела голяма част от италианската здравна система до ръба на колапса и заплашваща да потопи италианската икономика в дълбоката рецесия“, казва Тръмп. Той разпорежда на министъра на търговията да насърчи американските доставчици да продават продукти, поискани от италианските власти с изключение на онези, които ще са нужни за овладяване на пандемията в САЩ.


Публикувано на 11.04.2020 г. 13:41 ч.

Източник: nova.bg

Още по темата: