INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

САЩ и Великобритания призоваха туристите си да не посещават Китай

Лондон и Вашингтон призоваха гражданите си да не правят туристически или други пътувания до Китай (включително Хонконг) поради предполагаемия риск от произволен арест.


Уточнява се, че дипломатическите отдели на САЩ и Великобритания са разпространили тези съвети в актуална туристическа информация.
„Съществува риск от произволно задържане, включително на британски граждани“, се казва в изявление на британското външно министерство.


Подобни препоръки бяха дадени от Държавния департамент, който призова гражданите на САЩ да преразгледат плановете си да пътуват до Китай.
Препоръки от този вид се появиха след въвеждането на нови закони за сигурност в Китай и неотдавнашните инциденти, при които няколко чужденци бяха задържани в Китай по причини на националната сигурност, отбелязва вестникът.
Както по-рано съобщава Радио Sputnik, Китай заплаши да реагира яростно на американското „провокативно поведение“ в Азия.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.09.2020 г. 20:43 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x