INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Командирът на специалните части у нас: Нека повече хора да се запишат в армията, чака ги як екшън и даже ще им плащаме

Тези хора не трябваше да се намират на това място, но поне не се стигна до някакви последици. Те по никакъв начин не може да се намират в зоната на военен полигон. Всички учебни полигони се отцепват и има необходимите известия към местното население. Освен това тези граждани много добре знаеха какви са правилата, тъй като те живеят там от 60 години. Така коментира пред Би Ти Ви командирът на специалните сили ген.-майор Явор Матеев вчерашната ситуация, при която се наложи да бъде прекъсната демонстрация на спецчастите по повод 6-и май заради протест на местното население в защита на близката гора.

„Новата структура е изключително постижение за силите за специални операции на Република България. В продължение на 18 години се борим и стигаме до този момент. Това се дължи на видимите резултати и успяхме най-накрая да извоюваме своето място в архитектурата на националната сигурност на страната“, сподели ген.-майор Матеев във връзка с учредяването на новото Съвместното командване на специалните операции.

,,Става дума за съвместни операции в сътрудничество със специализираните структури на МВР“, поясни той.

,,Вярвам, че основната мисия на българската армия е ежедневно да се готвим за война, но с една цел – да има мир. Да сме толкова добри, за да пазим мира. Всеки ден отработваме всички елементи, така че когато се наложи, дори и в мирно време, да изпълним по най-добрия начин операциите и да запазим живота на всички наши военнослужещи“, обясни още Матеев.

,,Никога не сме били по-добре окомплектовани и е хубаво, че модернизацията на армията става с бързи темпове. Обезпечени сме значително по-добре в сравнение с предишни години и мога смело да кажа, че се доближаваме до средните стандарти за НАТО“, допълни командирът на съвместните специални сили.

,,Успяваме да набираме военнослужещи и аз се радвам, че толкова много хора идват при нас. Нека да продължават, защото ние можем да им осигурим як екшън. Хората си плащат за скокове с парашут, а при нас ще го правят безплатно, даже ще им плащаме за това“, заяви с усмивка ген.-майор Явор Матеев.


Публикувано на 07.05.2020 г. 11:51 ч.

Източник:pik

Още по темата: