INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

УНСС е разработил система за кандидатстудентски изпити онлайн

Във връзка с епидемията от Covid-19 и социалната изолация, Университетът за национално и световно стопанство разработи система за провеждане на онлайн кандидатстудентски изпити, съобщиха от висшето училище. Системата, базирана на изкуствен интелект, дава възможност за доказване на самоличността на кандидат-студентите и криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити.
От университета припомнят, че кандидат-студентите могат да подават документи за прием по три начина – онлайн, в Центъра за прием на документи в УНСС и в регионалните бюра за прием на документи в страната. Начините за кандидатстване са два – с оценка от матура или чрез явяване на онлайн кандидатстудентски изпит или изпит на хартиен носител, ако епидемиологичната обстановка позволява това.
Предварителните кандидатстудентски изпити ще се проведат онлайн след 20 юни, а редовните – онлайн или на хартиен носител през юли, информират още от университета.


Публикувано на 22.04.2020 г. 09:46 ч.

Източник: bnr

Още по темата: