INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Украйна плаши Русия с британски ракети

Украйна ще има възможност да унищожава военни кораби на Руската федерация при проявена от тях агресия с новите ракети Brimstone, които се очаква да бъдат доставени скоро от страна на Великобритания. Това заяви в интервю за сайта „Оборзеватель“, цитиран от РИА Новости бившият заместник-началник на Генералния Щаб на Украйна Игор Романенко.

Новината за очакваната продажба на британското оръжие на източноевропейската държава бе съобщена във вчерашния ден от в-к The Times.

Ракетите въздух-земя Brimstone са разработени от оръжейния консорциум MDBA са специално за британските военновъздушни сили, като могат да поразяват по няколко цели наведнъж. Сделката за доставка на новото въоръжение е сключена през юни.

Според ген. Романенко Украйна вече ще има възможност да унищожава и „голям кораб на противника“ – т.е. Русия. По думите му новите ракети ще помогнат на страната да води „асиметрични бойни действия“ срещу далеч по-многобройния като човешки ресурс и въоръжение противник.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.10.2021 г. 12:22 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x