INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ученици от Варна подкрепиха кампанията „За децата на героите в бяло“

Учениците от начален курс на VІІ СУ „Н. Геров“ – Варна направиха жест към свои връстници. Децата от няколко паралелки от 2, 3, 4, 5 и 6 клас подкрепиха кампанията „За децата на героите в бяло“ със сумата от близо хиляда лева. Това съобщиха от Българския лекарски съюз (БЛС).

В продължение на няколко седмици учениците от варненското училище „Н. Геров“ подкрепяха кампанията и даряваха средства. Инициативата за това е на училището и се осъществява с помощта на педагогическия съветник Светла Банова.

„Жестът на тези малки деца с големи сърца е толкова трогващ и ни показва, че няма възраст за добрите дела“, коментира д-р Иван Маджаров, председател на Иправителния съвет на БЛС.

„Благодарим на всички дарители, фирми и частни лица, които протягат ръка в тежък момент. Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас.

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:
Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19
Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа!
Само заедно можем да се справим!
С цел прозрачност, събраните средства от каузата ще бъдат насочени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коварната болест български медици“, посочват от БЛС.

Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана в сайта на БЛС – blsbg.com, и страниците на съсловната организация във „Facebook“ и „Instagram“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.04.2021 г. 15:41 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x