INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Учени: Проветрявайте често срещу коронавирус

Служителите в офиси би трябвало да обърнат внимание на пречиствателите за въздух, които също помагат в борбата със заболяването.

Редовното проветряване на помещенията е най-простият и ефективен начин да се избегне заразяването с Covid-19, смятат учените. Професор Шели Милър обясни пред изданието „Conversation” как е правилно да се прави това и на кое би трябвало да се обърне специално внимание.

„Оптималното време за проветряване на помещението зависи от неговия размер и броя на хората в него. Въздухът трябва да се „обновява” най-малко шест пъти на час”, коментира тя, цитирана от БГНЕС.

Служителите в офиси би трябвало да обърнат внимание на пречиствателите за въздух, които също помагат в борбата със заразата. Ефективността им също зависи от филтъра, вида на стаята и броя на хората в нея.

Професорът обръща внимание на факта, че в САЩ много помещения не отговарят на изискванията за проветряване и препоръча да се провери нивото на въглероден диоксид в тях. За да се избегне заразяване с коронавирус, концентрацията на въглероден диоксид трябва да бъде по-ниска от 600 ppm.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.08.2020 г. 17:47 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x