INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Учените откриха естествена защита срещу COVID-19

Хормонът мелатонин действа като бариера срещу COVID-19. Това са заключенията, до които са стигнали учени от университета в Сао Пауло в Бразилия.

Хормонът предотвратява инфекцията на тъканите на белите дробове и потиска имунния отговор, в резултат на което вирусът остава в дихателните пътища в продължение на няколко дни и след това напуска,пише издание на университета.

Според авторите на изследването тяхното откритие дава възможност да се разбере защо някои хора не се заразяват с коронавирус, докато други го понасят асимптоматично, дори с положителен PCR тест. В допълнение учените са уверени, че мелатониновите капки за нос или спрей могат да се използват за предотвратяване развитието на COVID-19.

„Подобен механизъм на действие за белодробния мелатонин трябва да се прилага и за други респираторни вируси, включително грип“, казва авторът на изследването професор Реджина Пекелман.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 29.01.2021 г. 18:18 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x