INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Учени от БАН смятат,че са открили лек за COVID-19

Двама български учени твърдят, че лечение за коронавируса има. Според тях високите дози витамин С и озонотерапията действат антивирусно и имуностимулиращо. Проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни пред „България сутрин„, че тези два метода се прилагат и за облекчаване състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.

Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна„, обясни професор Аврамов.

По думите му нужният апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонотерапията също било евтино. Това е и причината СЗО да е обявила лечението за недоказано, според учения от БАН.

Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба„, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Лъчезар Аврамов у нас има само една жертва на Ковид-19.

„Останалите 51 човека не са починали от коронавирус, а от придружаващи заболявания. Без аутопсия нищо не може да се каже“, подчерта той.

Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Според тях сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията – ненужна. 


Публикувано на 24.04.2020 г. 11:30 ч.

Източник: BGonair

Още по темата: