INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Търси се име за черно муфлонче, родено във Варна.

От зоопарка са измислили нестандартен начин да забавляват хората въпреки забраната.

Извънредното положение затвори зоопарковете, но животът в тях продължава. Търси се име за черно муфлонче, родено във Варна.

От зоопарка са измислили нестандартен начин да забавляват хората въпреки забраната, като показват обитателите си на живо в социалната мрежа.

В зоопарка, насред извънредно положение, кипи живот – едни похапват на открито. Но има и учудени от липсата на детска глъч.

Най-тъжен в създалата се ситуация се оказва ламата Президент. Докато е имало посетители, той е бил едно от най-хранените и галени животни в зоопарка.

Най-облагодетелствани са бебетата – като черното мъжко муфлонче, родено в понеделник сутринта.

„Черният му цвят е мутация. Не е доказано като подвид откъде е произлязъл“, казва Георги Тодоров, зооинженер на Зоопарк – Варна.

От зоопарка му търсят име с конкурс. Предложения приемат във Facebook страницата си до 17 април. Там срещат и децата с животните. Децата пък им пращат стихчета или рисунки.

“Показваме храненето на едно животно и любопитни факти за това животно. Когато снимаме при дадено животно, ние четем всичко, което сме получили за това животно, а рисунките са публкувани на нашата Facebook страница”, каза Иванка Стоянова, директор на Зоопарк-Варна.

Любимци на всички са бебето-маймунче и грижовното семейство черни лебеди, които също имат потомство и скоро очакват ново. А от зоопарка обещават срещите на живо да продължат до края на извънредното положение.


Публикувано на 07.04.2020 г. 14:16 ч.

Източник: nova.bg

Още по темата: