INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Турската армия е неутрализирала 19 кюрдски бойци в Северна Сирия

Турската армия е неутрализирала 19 бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Силите за защита на народа (СЗН) в Северна Сирия, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се позовава на съобщение на турското министерство на отбраната.

В съобщението се посочва, че 19 терористи от ПКК/СЗН, открили огън срещу зоните в Северна Сирия, в които са извършени турските операции „Извор на мира“, „Ефратски щит“ и „Маслинова клонка“, са били неутрализирани.

От 2016 г. Турция проведе три операции в Северна Сирия, за да прочисти района край турската граница от терористи от групировката „Ислямска държава“ и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа (СЗН) – „Ефратски щит“ (2016 г.), „Маслинова клонка“ (2018 г.) и „Извор на мира“ (2019 г.).

Турция разглежда Силите за защита на народа (СЗН) и действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 19.05.2022 г. 17:32 ч.

Източник: БТА

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x