INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Туроператор: Сезон Лято-2021 беше изненадващо силен

Сезон Лято-2021 беше изненадващо силен, в сравнение с очакванията през пролетта. Започнахме да стигаме някои нива от 2019 г., преди пандемията, когато туризмът ни беше в общи линии добре. Това се дължи на факта, че имаше някакво застъпничество за българския туризъм, след юни, когато служебното правителство влезе в правомощия.

То успя да промени оценката, която институтът „Робърт Кох“ беше дал за пандемичната обстановка в страната. Това коментира в предаването „Новият ден“ Николай Танчев, екскурзовод и представител на немски туроператор. Обнадеждаващо е, че румънските туристи слязоха на Южното Черноморие, а българите преоткриха родното море.

Лошите инфраструктура и качество на обслужването, обаче са спънки за развитието на туризма у нас, смята Танчев. Това, което туристите споделят е, че нямат достатъчно добро обгрижване в много хотели, заради това, че персоналът няма достатъчно добри лингвистични способности, добронамереност, отзивчивост.

Има и други затруднения, това че на много места инфраструктурата е порутена, други са неосветени, липсват паркоместа и достатътчно добра пътна мрежа, за да се придвижват хората със своите автомобили до туристическите места.

Пример за това е пътят Варна-Бургас, който не отговаря на трафика, той е натоварен, опасен, с много завои, дори с дупки. Това е път, част от международния Констанца-Истанбул, подчерта Танчев

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.09.2021 г. 13:36 ч.

Източник БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x