INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Варненската туристическа камара с предложения към министър Ангелкова

Създаването на „зелени“ коридори за автобусен туризъм със съседните ни държави след края на извънредното положение и облекчаване на визовия режим с Турция и Русия са част от предложенията на Варненската туристическа камара, формулирани в писмо до министър Николина Ангелкова. Това съобщи Илин Димитров – председател на камарата.

Той каза още, че в момента в Испания и Турция се обсъждат т.нар. COVID-19 free сертификати, които предвиждат тестване на групи туристи преди заминаването за дадена дестинация и на всички служители в комплексите, които ги приемат.

„Щом Испания и Турция го прaвят, това може да бъде прието като вариант и у нас. В България ни липсва регламент как да се подходи. Ние решихме да поискаме да ни дадат шанс да поработим“, допълни Илин Димитров.

От туристическата камара в морската столица очакват Министерството на туризма да стане инициатор на провеждането на конференция онлайн, за да се обсъдят предложенията на бранша.


Публикувано на 20.04.2020 г. 17:40 ч.

Източник: Moreto

Още по темата: