INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Турция ваксинира 1,24 милиона души само за ден

Рекорден брой хора са били ваксинирани във вторник в Турция срещу COVID-19 – 1,24 милиона, което е най-високият брой поставени ваксини само за един ден, предаде Анадолската агенция. Това съобщи в Туитър здравният министър на страната Фахреттин Коджа.

От началото на масовата ваксинация в средата на януари Турция е поставила общо 35,86 милиона ваксини срещу коронавируса.

В отделно изявление министърът на здравеопазването съобщи, че „острата“ фаза на пандемията от COVID-19 в Турция е на път да отмине. Това той каза във виртуален разговор с Ханс Клуге, регионалния директор на Световната здравна организация за Европа.

„Мисля, че острият период на пандемията наближава своя край и ние вече започваме да виждаме светлината в края на тунела“, каза Коджа.

Клуге благодари на Турция за международното сътрудничество и солидарност. Той отбеляза, че страната е подкрепила над 100 страни и десетки международни организации и я поздрави за бързото извършване на ваксинацията срещу COVID-19.

Коджа подчерта, че усилията на Турция да разработи собствена ваксина срещу коронавируса продължават с пълна сила.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.06.2021 г. 10:24 ч.

Източник: Дарик

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x