INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Турция обяви, че не може да приеме повече бежанци

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европа трябва да си извлече поуки от Сирийската война и да не допусне хуманитарната криза в Афганистан да се превърне в бежанска, предупреди турският външен министър.

„Днес Турция подслонява 3 милиона и 700 хиляди сирийци и още 300 хиляди афганистанци. След разговор в Анталия с германския си колега Хайко Маас днес Мевлют Чавушоглу подчерта, че и дума не може да става страната му да приеме още хора:

„Ние изпълнихме нашите хуманитарни и морални задължения по отношение на мигрантите. Турция не може да поеме нов товар от бежанци“.

Германският външен министър Хайко Маас подчерта, че летището в Кабул трябва да остане отворено и след като американските войски се оттеглят идния вторник, за да продължи извеждането на западни граждани и афганистанци, нуждаещи се от закрила.

Маас обеща, че Берлин ще помогне за това летището да продължи да работи.

„Ако талибаните наистина искат това и ако държави като Турция и Германия са готови, ние ще помогнем – не само финансово, но и технически“, посочи ерманският външен министър Хайко Маас

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 30.08.2021 г. 14:28 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x