INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ЦИК обяви възнагражденията за членовете на РИК и СИК

ЦИК определи възнагражденията и добавките на членовете на секционните и на районните избирателни комисии.

Според него членовете на РИК в райони с до 400 секции ще получават месечно възнаграждение от 1060 лева за председател, 1010 лв. за зам.-председател и за секретар и по 960 лв. за членовете.

Шефовете на РИК, които отговарят за райони с над 400 секции, пък ще получават по 1175 лева месечно, заместниците им и секретарите по 1115 лева, а членовете – 1060 лева.

120 лева ще е възнаграждението на член на секционна избирателна комисия за изборите на 4-ти април, а нейният председател ще получи 157 лева и 50 стотинки.

В случаите на необходимост от назначаване на по-голям брой специалисти съответната РИК следва да направи мотивирано искане до ЦИК с посочване на конкретния брой допълнителни специалисти и срока на гражданския договор.

По 30 лв. допълнително пък ще се дават за членовете на секционните комисии и на подвижните секции за предаването на изборните книжа и бюлетините в РИК. Същият бонус се предвижда за членовете на секционните комисии в страната, но за времето до получаване на потвърждение от ЦИК.

Още по 20 лв. се предвижда да получат членовете на секциите, в които ще има машинно гласуване. Очаква се те да са около 9600.

Заради извънредната епидемична обстановка членовете на РИК, секционните комисии и подвижните такива, както и сътрудниците на РИК ще получат по 50% допълнително от възнагражденията си.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.02.2021 г. 21:16 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x