INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Тръмп: Исках да ликвидирам Башар Асад

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна в интервю за телевизия „Фокс нюз“, че е искал да ликвидира сирийския лидер Башар ал Асад, но министърът на отбраната Джеймс Матис се обявил против, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

„Бих го отстранил. Подготвих всичко, но Матис не искаше да го правим“, заяви Тръмп. Тръмп определи Матис, който беше министър в периода 2017-19 г., като „генерал, който се справяше лошо със задълженията си“.

На въпрос, съжалява ли, че Асад не е бил убит, и не е ли свързано това с позицията на Русия, Тръмп заяви, че „не изпитва съжаление“. „Не го смятам за добър човек и имаше възможност да направим това, но Матис беше против, Матис беше против такива мерки“, добави президентът.

Агенция Блумбърг припомня, че в излязла през 2018 г. книга на американския журналист Боб Удуърд има твърдение, че Тръмп искал от Матис да подготви план да убийството на Асад, но Матис не се съгласил. След излизането на книгата, посочва Блумбърг, Тръмп отрече да е искал да отстрани Асад.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.09.2020 г. 20:57 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x