INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стефан Янев: Трябва да бъде формирано стабилно правителство

Трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да взима важни решения. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на последното заседание на Министерски съвет преди изборите.

Янев допълни, че в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта. Той отправи призив към политическите партии да чуят гласа на хората и да имплементират идеите на хората за развитието на страната.

„Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, за да може всички социални системи да работят в интерес на гражданите. В тази връзка – изборите са фундаментът на демократичния процес.“, заяви служебният премиер.

Стефан Янев се обърна и към българските граждани да бъдат активни и свободно и отговорно да упражнят правото си на глас.

„Благодаря на МВР, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, които и в момента работят всеотдайно, за да предотвратят тези грозни явления – купен и корпоративен вот. Техните усилия вече дават резултати. В крайна сметка нашият основен приоритет като служебно правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с настроенията на българските граждани и новият Парламент да отразява резултатите от изборите“, допълни Янев.

Той заяви, че целта е следващият Парламент да бъде едновременно ефективен и да отразява елеторалната тежест.

„Призовавам и политическите партии, и коалициите да бъдат отговорни, да загърбят популизма и PR акциите, да подходят отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена“, каза служебният премиер Стефан Янев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 07.07.2021 г. 11:00 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x