INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Трима варненци са обвиняемите за наркооранжерията в Разградско

Трима са обвиняемите за откритата съвременна наркооранжерия в разградското село Свещари.

Днес Териториалното отделение в Исперих към Районната прокуратура в Разград внесе искания в Районния съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 34-годишния Благой П., 26-годишния Златомир П. и 22-годишната Мария К. Към момента са задържани за срок до 72 часа.

Снимка: МВР

Те са привлечени днес към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешително на 10,8 кг марихуана на стойност близо 65 000 лева /по член 354а, ал. 3 от НК/, както и за засяването и отглеждането на растения от рода на конопа /по член 354в, ал. 1 от НК/. 

И двете престъпления са извършени от тримата обвиняеми в съучастие. 

Както стана ясно, вчера на територията на бивша сграда на АПК в разградското село Свещари е била разкрита съвременна нарко оранжерия от служители на ОД на МВР в Разград. Намерени и иззети са били саксии с общо 753  растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Оранжерията била оборудвана с датчици за контрол на влагата, вентилатори и специално осветление и поливна система. При претърсване на помещенията са открити препарати за наторяване и растителна защита, както и голямо количество суха маса, готова за продажба. 

Помещенията са били наети от тримата съучастници от тяхна позната – 52-годишна жена от Варна. Тя вече е разпитана пред съдия. 

Съдебните заседания по разглеждане на исканията за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ започват по-късно днес. 

Извършени са пет претърсвания на различни адреси, като четири от тях са във Варна, тъй като Благой П. и Златомир П. са от Варна. Съучастничката им Мария К. е от варненското село Разделна. 

Действията по разследването продължават.


Публикувано на 24.04.2020 г. 20:41 ч.

Източник: NOVA VARNA

Още по темата: