INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Три училища от област Варна влизат в програмата на „Заедно в час“

Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” и Търговската гимназия “Г. Ст. Раковски” във Варна, както и ПГ по селско стопанство “Свети Георги Победоносец” в Суворово са част от втория випуск на програмата “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. В новия випуск на програмата влизат 27 училища от 18 области и 21 населени места. Теса избрани от 99 кандидатури на училища от цялата страна, които комисията по подбор оцени като много силни.

Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик. Новите училища се присъединяват към още над 20 училища, които продължават развитието си във втората си година на програмата.

Сред училищата, които продължават втора година в програмата има две варненски – ОУ „Йордан Йовков“ и VII СУ „Найден Геров“.С новия випуск “Училища за пример” започва работа за първи път в общо 27 области в цялата страна заедно с училищата от първата година. 

Новите участници в програмата са с още по-разнообразни като профил на училищата. В новия випуск има две начални училища, 14 основни, 3 средни училища, 4 професионални гимназии, две математически, една търговска гимназия и едно спортно училище. 

С новите училища от Варненска област „Заедно в час“ ще работи за първи път. Организацията работи в региона и с другата си програма „Нов път в преподаването“ от миналата учебна година.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.08.2021 г. 15:56 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x