INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ТИР-ове задръстиха „Дунав мост“ при Русе

Задръстване край Русе. Километрична опашка от тирове се изви на „Дунав мост 1“, съобщава БНТ.

Колоната от над 160 тежкотоварни автомобила затруднява и придвижването по главния път между Русе и Силистра.

Проблемът е от снощи.

От „Гранична полиция“ обясняват, че струпването на повече камиони е обичайно за началото на всеки месец, тъй като тогава се подновяват разрешителните за превоз от трети страни, които не са членки на Европейския съюз.

Вчера имаше и две катастрофи на пътя Русе – Велико Търново. Те блокираха тежкотоварния трафик, който след това се струпа в района на граничния пункт късно вечерта.

Освен това редица превозвачи бързат да направят доставки преди католическия Великден, който е тази неделя. Проблем е и намалената пропускателна способност на граничния пункт при Силистра, откъдето около 100-120 камиона идват да преминат българо-румънската граница при Русе.

Властите уверяват, че обработката на документи не е спирала, а и опашката постепенно се разрежда. Според тях окончателно решение на проблема може да е само построяването на нов мост при Русе, тъй като този е само с две платна.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.04.2021 г. 14:28 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x