INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Тежък инцидент в руска мина, десетки са пострадалите

Над 40 миньори са в неизвестност след пожар във въглищна мина „Листвяжная“ в Кемеровска област в Сибир, предава Ройтерс.

Произшествието е регистрирано около 8,30 местно време. В мината е имало 285 души, като близо 240 от тях вече са евакуирани.

Евакуацията и издирването на останалите продължават. На място е сформиран оперативен щаб, работят 11 спасителни екипа, а лекари са били докарани с хеликоптер.

Към момента се съобщава за 11 загинали и 45 пострадали миньори, като всички са вдишали токсичен пушек по време на пожара. Двама са хоспитализирани в тежко състояние.

Според ТАСС инцидентът е причинен от възпламеняване на въглищен прах. Димът се е разпространил чрез вентилационната система в цялата мина. Срутвания обаче не е имало.

До момента са претърсени 20 километра подземни тунели, каза руското министерство на извънредните ситуации.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на семействата на загиналите.

През октомври 2004 г. при експлозия на метан в „Листвяжная“ загинаха 13 човека. Според руски медии взрив в мината е имало и през 1981 г., който е причинил смъртта на петима души.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 25.11.2021 г. 12:38 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x