INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Търсят преброители на общинските публични ресурси в риск

Като преброители могат да участват всички лица представители на общината и организации в обществена полза или други юридически или физически лица с опит в областта на местната архитектура и история, като се спазват принципите за липса на конфликт срещу гражданските интереси.

Преброяването на публичните, общински и имоти в риск, трябва да се случи преди местната власт да се смени, т.е. това време е прогресивно ограничено.

Нужно е да има повече знание за Варна, нейното културно-историческо наследство и застъпничество в защита на социално – здравните и материални интереси на гражданите и гостите на Варна.

Трябват мерки за запазване в полза на Общината на нейната собственост, която е обществен ресурс.

Предлагаме временен мораториум върху продажбата на общински терени, защото през миналата година нашата Община, въпреки изтеглени само за година 80 млн. лв. заеми реши да продава над 100 общински имота. Това се казва в становище на фондация „Гея”.

Според чл. 1 ал. 2 от Конституцията на Република България гражданите имат право да определят пряко решения от съществено значение за развитие на държавата и обществото.

Затова ние целим повишаване на гражданското участие чрез мониторинг и застъпничество, допълни Танчев.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.01.2022 г. 22:18 ч.

Източник: БНР

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x