INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Търсят варианти за билетите на линия 409 във Варна

Частната транспортна фирма „Ченсфилд“, която обслужва част от автобусната линия 409 във Варна, все още очаква да получи плащания от над 150 хиляди лева от Община Варна.

Собственикът на фирмата Стефан Стефанов заяви в ефира на Радио Варна, че в продължение на 4 месеца автобусите му са транспортирали огромен брой пътници с електронни билети и за тази си дейност все още не са получили нито стотинка.

Стефанов добави, че по време на сключване на договора с общината, въобще не е била включена клауза как трябва да се процедира ако настъпят промени в обстоятелствата.

Такава промяна се оказва и въвеждането на електронна билетна система и времето от 1 час, в което важи един билет. Така в момента от Варна до Златни пясъци може да се пътува само за 1 лев, докато преди това най-скъпият билет е достигал 3 лева.

„Когато сме правили калкулациите сме смятали, че билетът до Златни пясъци е 3 лева. Градски транспорт Варна получава помощ от общината, а ние като малка транспортна фирма сме заплашени от фалит“, коментира Стефанов.

Той добави още, че неговите автобуси са по-добри, защото са „Мерцедес“, въпреки че вече са около 10-годишни.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.02.2021 г. 19:45 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x