INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

СЗО: Над 1 млн. души са починали от COVID от началото на годината

Пандемията от коронавируса е отнела живота на над 1 милион души по света от началото на годината. Това съобщи днес Световната здравна организация (СЗО) и призова правителствата да ускорят имунизациите, предвид това, че една трета от световното население все още не е ваксинирана, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Тази седмица преминахме един трагичен жалон от 1 милион починали от COVID-19 от началото на годината“, каза на пресконференция генералният директор на СЗО Тедрос Аданом-Гебрейесус.

„Не можем да кажем, че се учим да живеем с COVID-19, ако само тази година от заразата вече са починали 1 милион души“, каза шефът на СЗО. Той отбеляза, че „международната общност вече разполага с всички инструменти, за да предотврати тези смъртни случаи“.

Тедрос призова правителствата на всички държави да удвоят усилията си за ваксинация на всички здравни работници, възрастни хора и други хора от най-уязвимите групи, с цел да се постигне имунизиране на не по-малко от 70% от световното население.

Той напомни, че в страните с ниски доходи „неваксинирани остават две трети от здравните работници и три четвърти от възрастните хора“.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 26.08.2022 г. 00:55 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x