INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Студент от Варна на финала в конкурса „Младеж на годината“, да го подкрепим!

Не е нужно само да имаш идея какво да направиш. Трябва и постоянство. С тези думи се представя полуфиналистът в надпреварата за „Младеж на годината“ Светослав Георгиев от Варна. Освен Председател на Студентски Съвет на Висше военноморско училище, той е и главен редактор на сп. “Контрафорс“ – медия, специализирана в морската сфера, с който Varna24.bg не веднъж е срещала своите читатели.

Първите 10 финалисти ще представят страната ни пред Европа, а последният етап е харесване на снимката на кандидата в официалната страница на организаторите.

Една от страстите на Светослав е астрофизиката. Той взима участие в конференции, организирани от NASA и ESA като през годините той и неговия екип успяват да класират България за пръв път на престижните форуми.

Най-големите му успехи в тази сфера са класирането на българските проекти в топ 5 на международното състезание на ЕSА през 2018 и участие в на финала на международната конферениция за компютърни симулации на NASA през 2019 г.

Друг проект, който той разработва е този за създаването на многофункционален учебен кораб, който представя страната на международната конференция на морските университети в Барселона, в края на 2018г. Проектът е отличен и на много национални научни конференции и събития.

Дейността му в Студентски съвет също не е за подценяване: заемайки председателската позиция, той инициира създаването на различни клубове по интереси на територията на Висшето военноморско училище. И не само. С екипа си организират множество събития, форуми и конференции, на които присъстват както студенти от ВВМУ, така и експерти от различни области.

Подписва първия в страната договор за съвместно сътрудничество с една от

неправителствените организации в региона – Асоциацията на студентите – медици в България – гр. Варна, благодарение на което създава условия за развитие на доброволческа дейност на първите в страната студенти от специалността „Военен лекар“, обучаващи се съвместно във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“.

Да подкрепим Светослав в надпреварата „Младеж на годината“!

Най-изявените млади личности (The Outstanding Young Persons – TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади хора, които изпъкват в избраните области и са пример за най-добри качества на младите хора в света. Победителите, които са избрани, представляват височините на напредъка в многобройни човешки начинания. Много от тях са постигнали изключително високи постижения. Всички са продължили да служат на човечеството в голямо разнообразие от начини. Млади мъже и жени могат да бъдат номинирани в една от десет категории. Отличените за България всяка година се избират от жури, съставено от изтъкнати личности и се номинират за международната програма, чийто финал се провежда всяка година по време на Световния конгрес на JCI.

В България проектът води своето начало през 2015 г., когато за първи път са отличени десетте най-изявени млади личности на България за 2015 г. Отличените са номинирани за световния формат, на който един от тях – София Калинова – е призанта и за една от Десетте най-изявени млади личности на света за 2015 г. София получава своята награда на официална церемония през месец ноември 2015 г. в Каназава, Япония. Най-изявените млади личности (TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади личности, чиито лични и професионални постижения в избраната област са добър пример и са от национална полза. Или накратко, програмата се опитва да подчертае и да предостави национално признание на тези постижения и да допринесе за даването на добри примери и стимул за младите хора на България да пренасочат своята енергия в правилната посока и да създадат положителна промяна в обществото.


Публикувано на 04.05.2020 г. 18:25 ч.

Източник:varna24

Още по темата: