INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Студент от СУ написа писмо до професор Герджиков: Оставка!

Студентът от Юридическия факултет на Софийски университет Тодор Илиев написа писмо до проф. Анастас Герджиков и го призова да подаде оставка като ректор на университета.

Ето какво пише Илиев в писмото:

Оценката Ви за работата на прокуратурата и КПКОНПИ като „прилична“ буди съмнения относно обективността Ви. Разбирането на голяма част от българското общество е, че именно те са щитът, пазещ корупционните практики на кръговете около двете политически партии, от които получихте най-широка подкрепа на изборите.

Смятам, че причините за оставката Ви са очевидни. На първо място – политизирането на университета като институция. Фактът, че Вие продължихте да заемате ръководния пост във висшето учебно заведение по време на активната си предизборната кампания за президент на Република България, макар и в отпуск, е безспорно доказателство в подкрепа на това твърдение. Нещо повече – Вие се възползвахте от авторитета на университета за постигане на лични и политически цели. Не е за подценяване и фактът, че всичко това имаше за цел изпиране на заслужено уронения имидж на ПП ГЕРБ.

Като участник в протестите от 2020 г. не мога да не определя като срамно присъствието на бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов в предизборната Ви кампания. По време на същите тези протести, докато г-н Маринов заемаше въпросния пост, Ваши студенти бяха брутално пребити от силите на реда зад колоните на Министерски съвет. Доказателства за това бяха излъчените по всички национални медии. Считам, че здравето, свободното изразяване на позиции и просперитета на студентите трябва да бъдат приоритет за всеки ректор, а не личните, политически и партийни цели.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 25.11.2021 г. 13:26 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x