INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Студ и сняг следващата седмица

Днешните модели за предстоящата метериологична обстановка за следващата седмица показват, че става въпрос за сериозно застудавяне, заради което има всички основания да очакваме много студено време за около 72 часа, в което сутрешните температури на места ще достогат до минус 15, дори минус 18 грасуса, а дневните температури до минус 7, минус 9 градуса. В комбинация със сняг.

От североизток над страната ще се насочи студена вълна и Балканите ще бъдат обхванати от студено време, което обаче не е необичайно за този период на годината.

В допълнение на това се очаква развитието на средиземноморски циклон, който в събота ще донесе над страната сняг и дори виелици. 

Вероятно ще се образува снежна покривка, но засега моделите показват главно на запад и юг, най-малко на североизток. Това ще зависи от пътя на циклона, който засега се прогнозира да минава през Гърция и Егейско море, което си е рецепта за валежи и доста сняг, но главно на юг.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.02.2021 г. 21:24 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x