INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започна изграждането на многофункционалната зала към модерния спортен комплекс във „Владиславово“

Вече е вдигната носещата скелетна конструкция на залата, която ще е с размерите на хандбално игрище, но ще приютява още много други спортове.

„Залата ще разполага с над 400 места за посетителите и по мащаби се явява втората Спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Вече е готов подземният паркинг под залата. Предвижда се изграждането на паркинг и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила.

Вътре в самата зала ще има санитарни помещения, съблекални, бани, тоалетни, складова база, както и кафе-клуб. Самото спортно съоръжение на комплекса ще разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно ще бъдат оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Ще има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това ще бъде изграден и професионален тенис корт. Проектът предвижда още оформянето на алея за бягане и ролери около всички съоръжения. Ще има зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк. Вече се работи по изграждането на външната кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс“, обясни за медията ни кметът на „Владиславово“ Николай Костадинов.

Стана ясно обаче, че оптимистичните прогнози районът да се сдобие с ценната придобивка за празника на Варна няма да се осъществят поради забавянето заради извънредното положение.

„Срокът за завършването на комплекса по проект е до края на 2020 г. и смятам, че това е реалистичният срок предвид обстоятелствата, в който „Владиславово“ ще има своя нов модерен спортен комплекс“, допълни още Николай Костадинов.

Районният кмет посочи, че мащабният проект се реализира върху площ от 38 дка, а за осъществяването му има изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних и изрази своята благодарност за това.


Публикувано на 25.04.2020 г. 12:46 ч.

Източник: Varna24

Още по темата: