INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стоян Пасев: Ако до 15 юли не пристигнат туристи,големи хотели няма да отворят,

Областният управител Стоян Пасев заяви в ефира на Дарик,че повечето от големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Той изтъкна като предимството на региона, малкото случаи на коронавирус.

„Варна е силно засегната, защото повече от 50 % от приходите на града са от туризъм. Дори и хотелите да отворят, хората ще са резервирани към пътувания. Надявам се заради малкото случаи на заразени у нас все пак да има някакъв сезон и да дойдат поне туристи от Румъния, която е традиционно силен пазар. Повечето българи вече си взеха отпуските и няма да могат да летуват“.

24 от плажове в региона ще бъдат с наематели. Пасев добави, че се обмислят варианти спасителните постове на охраняемите плажове да бъдат през 150, а не през 100 метра, за да се облекчат разходите на концесионерите.

Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни, за да се подпомогнат фирмите, след като и без това до тази дата няма да започне летният сезон.

За възобновените полети на Летище Варна Пасев заяви, че не могат да бъдат спрени българите да се приберат от чужбина, въпреки че някои държави го направиха за собствените си граждани.


Публикувано на 11.05.2020 г. 16:08 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: