INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стотици във Варна дариха храна на нуждаещи се пред Катедралния храм в града

Още в първия ден на благотворителната инициатива „Защото сме хора“ жители и гости на Варна се включиха изключително активно и събраха стотици пликове с храна, предназначена за хора в нужда.

Варна стана част от инициатива на доброволци от София и Пловдив, а целта и е да бъдат осигурени хранителни стоки от първа необходимост за хората, изпаднали в нужда – хората с увреждания, възрастните, хората останали без работа и хората, засегнати от Covid-19.

Организаторите споделиха, че са приятно изненадани от множеството от хора, които са се стекли и че не са очаквали такъв голям отзвук на съпричастност и добрина.

Кампанията в града ще продължи, като от утре, всеки делничен ден, всеки който има желание, може да дари хранителни продукти на същото място в града – пред входа на катедралния храм „Св. Успение Богородично”. Всеки може да остави плик с хранителни продукти, като условието е те да бъдат консервирани или добре пакетирани и в срок на годност.

Организаторите препоръчват продукти като: хляб, пастет, лютеница, консерви, макарони, ориз, боб, леща, кроасани, вафли, соленки, бисквити, сухи пасти.

Желаещите да дарят продукти, които нямат възможност на ги занесат на място, могат да пишат във фейсбук страницата на групата #3ащото сме хора – Варна или да търсят Искра Чакърова на тел. 0887 522 612, посочиха организаторите.


Публикувано на 30.04.2020 г. 15:14 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: