INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стоилов с информация за образованието на Гешев

Главният прокурор Иван Гешев издържал изпита си по юридическа правоспособност през февруари 1996 година с оценка „много добър“. Това обяви правосъдният министър Янаки Стоилов от парламентарната трибуна. Информацията бе в отговор на въпрос от депутата Николай Хаджигенов има ли право Иван Гешев да заема каквато и да било юридическа длъжност.

В рамките на парламентарния контрол Стоилов припомни, че Гешев е завършил тогавашната школа на МВР, позната като ВИПОНД – Висш институт за подготовка на офицери за научно-изследователска дейност. Той е бил курсант там между 1989 и 1994 година. При преобразуването обаче е дадена възможност на курсантите, които вече са започнали да учат право да го довършат, подчерта Стоилов.

След дипломирането Гешев е можел да започне работа в столичното следствие като помощник следовател. Според Стоилов обаче, работата на прокуратурата била по-важна за обсъжданe.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.08.2021 г. 16:36 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x