INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стефан Янев на среща с Франс Тимерманс

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев участва в конференцията „Зеленият преход – решения и предизвикателства за България“. Във форума участват още вицепремиерът Атанас Пеканов, министрите Валери Белчев, Андрей Живков, Даниела Везиева и Христо Алексиев. В рамките на събитието премиерът Янев ще проведе и среща със заместник-председателя на ЕК Франс Тимерманс, който е на посещение в България.
„В обществото ни има нужда от дебат и когато говорим за зелената сделка трябва да се фокусираме върху това, какво градим. Уважаеми, г-н Тимерманс, министри и гости, за мен е привилегия да съм тук и да участвам в този форум, да участвам за дебата на зеления преход.

Това е важна тема с оглед на пандемията от коронавирус и трудностите на нашите икономики. Надявам се с помощта на диалог да се справим с предизвикателствата, които седят пред нас. Приветствам зелената идея и да съхраним околната среда и нашата природа“, каза Стефан Янев.

„Инвестицията в зелени технологиии е инвестиция в бъдещето“, каза още той.

„ЕК се стреми да постигне допълнителни намаления на емисиите на парникови газове до 2030 г., с което да помогне темповете и действията в прехода за неутралитет към 2050 г. „, каза Янев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.10.2021 г. 09:38 ч.

Източник: Dariknews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x