INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стартира вторият етап от изграждането на синя зона във Варна

До 13 май включително, действащата вече синя зона в града остава безплатна, заради извънредното положение
Започна рехабилитацията на улици и разчертаването им за втория етап от синята зона във Варна, съобщава Радио Варна. Тя ще разполага с 5752 паркоместа в 6 подзони, което е с 3149 повече в сравнение с първия етап. За хората с увреждания ще бъдат изградени 192 места.

Всички живеещи в района където се изгражда синята зона са предварително уведомявани, за да преместят колите си своевременно, каза за радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. При случай на репатриране на кола, която пречи на дейността, собственикът не плаща наказателна такса, уточни той. Ако собственик установи, че колата му е преместена е необходимо да се обади или на телефона на ОП „Паркинги и синя зона“ или в съответното районно управление на МВР.

Не всички улици ще бъдат изцяло преасфалтирани, каза още Младен Иванов, по информация на община Варна. Районното кметство е подало до община Варна по кои това да се извърши и на кои ще бъдат закърпени дупките.

Към момента се работи с по-бавни темпове, заради извънредното положение, но очакванията са вторият етап да бъде завършен до края на месец юли, каза още Младен Иванов.

До 13 май включително действащата вече синя зона във Варна остава безплатна, каза още той. И уточни, че решението е на варненския Общински съвет, съобразно обявеното от правителството извънредно положение до тази дата.


Публикувано на 29.04.2020 г. 12:55 ч.

Източник: varnautre

Още по темата: