INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стартира онлайн кампания „Безопасен интернет“

Онлайн кампания по повод 9-ти февруари – Международен ден за безопасен интернет, ще се проведе в социалните мрежи и във варненските гимназии с разкрити училищни прeвантивни клубове. Тази година тя ще прочете под мотото „А кой е отсреща?“, а организатор на събитието е дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с Националния център по безопасен интернет и фондация „Иноватор“.

Кампанията има за цел да информира младите хора и техните родители за опасностите в интернет и как да се предпазим от тях, като се акцентира върху теми, свързани с кражби или злонамерени опити за придобиване на лични данни.

Те ще могат да гледат образователно видео „Рисковете в интернет“, предоставено от фондация „Иноватор“, публикувано на страницата на кампанията. Ще се проведе и онлайн лекция по темата в Google Meet от 11:00 часа, с продължителност 40 минути.

Учениците-доброволци и техните връстници ще участват в онлайн игра, в която посредством разшифроване на цифрови кодове, ще получават допълнителна информация по актуалните за кампанията теми. Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан и от доброволците чрез онлайн сесии в Shkolo.bg и Microsoft Teams.

Събитията са отворени и достъпни в страниците на дирекция „Превенции“ в социалните мрежи: https://www.facebook.com/events/429431495153866/ и https://www.instagram.com/p/CK6ZRHbFC4M/?igshid=ve01wv5i7xp5&fbclid=IwAR3ABgWXRMF7fdoO7mNoDZub8TKC9imYrhcCxobNYORP82W9dcCQ_RZvI_E

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.02.2021 г. 19:28 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x